ANKARA EKİN TİYATROSUNDAN SÖZ MECLİSTEN İÇERİ”

ANKARA EKİN TİYATROSUNDAN  SÖZ MECLİSTEN İÇERİ”

Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında yepyeni bir tiyatro oyununu daha Bandırmalı sanatseverle buluştu.

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında yepyeni bir tiyatro oyununu daha Bandırmalı sanatseverle buluştu. Araştırmacı-Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nın 1981 yılında kaleme aldığı aynı adlı eserinden uyarlanan ve Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Söz Meclisten İçeri” adlı oyun Bandırmalı sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, oyunun ardından yaptığı konuşmada Uğur Mumcu’nun Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, Türk Ulusunun aydınlaması adına canı pahasına mücadele eden, Laik, Cumhuriyetçi, Demokrat Türkiye´nin yılmaz savunucusu olan, araştıran ve sorgulayan değerli bir kişilik olduğunu belirterek onun fikirlerinin her zaman savunucusu olacaklarını söyledi.

1993`te öldürülen araştırmacı-gazeteci Uğru Mumcu`nun 1981 yılında kaleme aldığı aynı adlı eserinden uyarlanan oyun, Mumcu`nun mizahi ve eleştirel bir dille yıllar öncesinden Türkiye`nin bugününü ele alırken adalet sistemi, üniversiteler, siyasi çıkarlar, fikir özgürlüğü ve cumhuriyet ilkelerinde yaşanan dezenformasyona vurgu yapılıyor.

 



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı